Ifølge flere rejseguider, så skulle det være billigst at få vekslet i de lokale banker på Kreta frem for at få vekslet hjemmefra, de græske banker på Kreta hedder National Bank, Commercial Bank og Ionian Bank, der findes ikke så mange banker i turistområderne, de ligger som regel i de større byer.

Der er i dag som regel flere hæveautomater for kreditkort så som Visa/Dankort, Eurocard og Mastercard i de fleste turistområder, rejser man uden for de større turistområder anbefaler Kretaforum.dk at man har nogle euro med hjemmefra og så hæver i hæveautomaterne.
I de større turistområder kan man også tit betale med sit kreditkort på hoteller og når man er ude at spise men i de mindre byer tager de tit ikke mod kreditkort.

De lokale turistkontorer veksle også til de lokal bankkurs + et vekslegebyr på ca 1% af beløbet, men dette skulle gi en dårligere pris end at få vekslet hjemmefra, disse turistkontorer har åben i weekenden, så du behøver ikke at skulle stå uden penge på lommen weekenden over!
Biludlejningsfirmaer veksler som regel også til bankkurs, de tager sommetider lidt mere, bankkurs + 1-2 %, men de har også åben i weekenden.